Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ:Η απόφαση της δημοτικής αρχής κινείται στα πλαίσια της μη επιβολής προστίμου της Ε.Ε υψους 34.000 ευρω ανα Χ.Α.Δ.Α την ημερα,προασπιζοντας με το ελαχιστο κοστος τους συμπολιτες μας.!!!

  • Στο 3.Για τις Κροκεές,η λύση ΑΡΔΕΛΙ-ΜΟΝΑΧΟΛΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ εκ της νέας δημοτικής αρχής,έτσι όπως ήταν σχεδιασμένη από τον σύνδεσμο στερεών αποβλήτων.
  • Στο 7.Το μοντέλο ολοκληρωμένης διαχείρισης αφορά στον περιφερειακό σχεδιασμό,όταν σύμφωνα με εκτιμήσεις,η περιφέρεια θα φέρει νέες λύσεις{δηλαδή θα είναι πολλές...τώρα την μία λύση ψάχνουν οι πολλοί,άλλα δεν την βρίσκουν!],υπερβάλλοντας τον ήδη υπάρχοντα ΠΕΣΔΑ.
  • Δωρεάν τέλη ύδρευσης,άρδευσης,αποχέτευσης,τέλη δήμου του τεχνικού προγράμματος.{Τα παραπάνω δωρεάν τέλη θα υπάρχουν μόνο για τα δυο-τρία χρόνια μέχρι να γίνει η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια ή θα είναι για περισσότερα χρόνια?}Προτεραιότητα στην προώθηση έργων του ΕΣΠΑ{όλη η χώρα περιμένει να πάρει από αυτό το πρόγραμμα,για ριχτέ μια ματιά στο διαδίκτυο}{Μίνι βιολογικός καθαρισμός,κλειστό κύκλωμα άρδευσης,αγροτική οδοποιία,αναγκαία έργα,ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων κ.λ.π}.
  • Στην συζήτηση έλαβαν μέρος οι φορείς και οι πολίτες,οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην διαχρονική πορεία των απορριμάτων και τους αγώνες των πολιτών.{σαν αυτό που έγινε στο διοικητήριο με τις μαύρες σημαίες,όπου ο νυν δήμαρχος Σπάρτης έκανε ότι δεν ήξερε για ποιον λόγο ήταν οι ίδιοι εκεί..μετά από λίγο θυμόταν?}.
  • Το κλίμα υπήρξε φορτισμένο,με ζωηρές αντιπαραθέσεις και σαφή προσανατολισμό ενάντια στην χωροθέτηση [πυ να δεματοποιούνται{που είναι το φορτισμένο κλίμα αφού δεν το κατέγραψε όλο η κάμερα του ΚΡΟΚΕΑΙ gr ή δεν ήθελε?.Τα σκουπίδια του πρώην δήμου Κροκεών δεν πήγαιναν και δεν πηγαίνουν ακόμα και σήμερα σε κανέναν σκουπιδότοπο,ή έχουν ιδιαίτερο σκουπιδότοπο τύπου Ι.Χ,που κάνεις δεν τον ξέρει...πλην των ίδιων και σε κρυφό μέρος}.
  • Υπήρξαν και απόψεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συζήτηση και επεξεργασία προτάσεων{προφανώς εννοείται τον κύριο που με το ¨φτωχό¨ του μυαλό εξέφρασε προσωπική άποψη{πριν προλάβει να την εκφράσει ο διπλανός του είπε ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη!}, σχετικά με το ότι σε δυο χρόνια οι Κροκεές δεν θα έχουν καμια δημόσια υπηρεσία και από τα λεγόμενά του άφησε να πλανάται στην αίθουσα και εκ του ασφαλούς,κάτι μόνιμο για πολλά χρόνια...μίλησε για επεκτάσεις και για τοπική διαχείριση και περισυλλογή απορριμάτων,αφού έθεσε και όρους... χωρίς ιδιώτη στην μεταφορά και ότι ο δήμαρχος προσδιορίζει την επιχορήγηση στα-κάποια-1.200.000 ευρώ...αλλά σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς ο δήμος Ευρώτα...παράγει 100.000 τόνους ετησίως και με 100 ευρώ έκαστος,ίσον?.Κάπου..5 τόνους ετησίως ο κάθε δημότης!.Ο μη δημότης???...και ότι για όλα θα αποφασίζουν μόνο οι Κροκεάτες και κανένας άλλος,ούτε από το Βλαχιώτη,Γλυκόβρυση ή τα Νιάτα,δηλαδή όλα θα τα κινούν οι Κροκεές ή στο χωριό,που θα είναι η υπαίθρια{ΦΥΣΙΚΆ?}δερματολογική αποθήκη και διαφωνεί ακόμα και για τους 12 κατοίκους της περιοχής,που μπορεί να είναι και 30,40,50,100,που θα δουλεύουν στην τοπική επιχείρηση Κροκεών!.{στο δελτίο τύπου του δήμου δεν υπάρχει καμία αναφορά,αφού μένει έκθετος και ο ίδιος ο δημότης/σύμβουλος,αλλά και ο δήμαρχος,αφού αυτά που λέει δεν είναι εφικτά.}Από μια άποψη είναι λογικό το επιχείρημα ο ρυπαίνων πληρώνει...αλλά τέτοιο πόσο δεν υπάρχει στον προΰπολογισμό του δήμου για φέτος τουλάχιστον!!!.
  • .Αυτό δείχνει ότι υπάρχει αδιέξοδος,την στιγμή που η τοπική ενότητα δεν υποχωρεί και τι είναι επιτέλους αυτό,που δεν γνωρίζουν οι άλλοι δημότες?.Παρά την προσπάθεια και τις διαβεβαιώσεις,ενός δικού τους ανθρώπου όπως ο κυρ.Παναγιωτακάκος???.
  • Λέγοντας ότι θα είναι προσωρινά και για 2+1 χρόνια και σε έξι μήνες θα γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για όλη την περιφέρεια και σε περίπτωση που κάτι αλλάξει θα φύγει από αυτή την αίθουσα ως πολίτης και θα παραιτηθεί...ειπώθηκαν και κάποια αλλά πράγματα,που δεν τα γνωρίζουμε εμείς...οπότε}.
  • Τώρα το τοπικό συμβούλιο,αφού άκουσε τις θέσεις των φορέων,καλείται ως αρμόδιο,να διατύπωση την τεκμηριωμένη θέση του,και σύμφωνα με τα συμφέροντα των Κροκεών και των συμπολιτών τους.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Στο τέλος του δελτίου τύπου και σε αυτά που γράφονται δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο για την θέση που θα πάρει η δημοτική ενότητα Κροκεών και τα τοπικά συμβούλια και οι φορείς...ΆΡΑ ΚΆΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΆΛΛΟΙ..ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ{ΠΟΥ ΑΛΛΟΎ ΔΕΝ ΕΊΔΕ ΟΎΤΕ ΔΙΆΒΑΣΕ... ΠΛΗΝ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΉ ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ...}.
  • Σύμφωνα με αυτά τα λίγα που ειπώθηκαν(μέσω του Κροκεές gr) δεν υπάρχει άλλος τόπος να γίνει αυτή η χωροθέτηση του δεματιού-ποιητή στερεών απόβλητων για 2+1 χρόνια?.
  • Μόνο μια μελέτη υπάρχει που να πλήρη τους όρους για να δουλέψει...ο δεματοποίητης και στην περιοχή των Κροκεών?.
  • Από το 2009 μας είπε ο γ.γ Πελοποννήσου...τα μεσάνυχτα του νέου χρόνου θα πληρώνουν οι δήμοι πρόστιμα 33.000 ευρώ-τότε-αν δεν κλείσουν οι  σκουπιδιών-τόποι!.
  • Έφτασε το 2010,μας άφησε και αυτός ο χρόνος και πριν την έλευση του 2011 μας είπαν όλοι το ίδιο παραμύθι και σήμερα πάλι ο κάθε δήμος θα πληρώνει από 01/07/2011,το προστιματάκι του!!!.
  • Εντάξει να υπάρχει διαύγεια αλλά να μην μας εμπαίζουν χωρίς λόγο...ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ?.
  • ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΚΆΠΟΙΑ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑΝ ΑΠΛΆ ΕΊΔΑΝ ΤΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΕΥΡΏΤΑ ΚΑΙ ΠΈΡΑΝ ΑΥΤΟΎ...ΈΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΆΔΙΑ...ΌΛΑ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΉ ΚΑΙ Ο ΡΥΠΑΊΝΩΝ ΠΛΗΡΏΝΕΙ...ΠΌΤΕ?.