Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δημήτρη και Μιχάλη αυτή είναι η γειτονιά σας/μας.Για αυτή δεν έκανε είδε τίποτα από τους δύο κυρίους...το αντίθετο έπραξαν...

Φωτογραφία του χρήστη Εν Ελει.Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα και επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Λακωνία Δύναμη Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα και επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Λακωνία Δύναμη Ανάπτυξης» Φίλιππος Πήλιουρας του Ιωάννη και της Σοφίας γεννήθηκε το έτος 1950 και αποφοίτησε από το Λύκειο Αρρένων Σπάρτης.
Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.
Εργάστηκε ως οικονομικός και φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων.
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Σοφία Σταυρογιαννοπούλου, έχει δύο παιδιά την Γεωργία, οικονομολόγο και τον Γιάννη επίσης οικονομολόγο καθώς και δύο εγγονές.
Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1999.
Την περίοδο 1999-2002 ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον τέως Δήμο Γερονθρών.
Στις εκλογές του 2002 εξελέγη Δήμαρχος Γερονθρών με ποσοστό 62%.
Στις εκλογές του 2006 εξελέγη Δήμαρχος Γερονθρών άνευ αντιπάλου.
Την δημοτική περίοδο 2007-2010 εξελέγη πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Λακωνίας.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της αστικής επιχείρησης "Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας", μέλος του Δ.Σ της αναπτυξιακής εταιρείας "Πάρνων Ταϋγέτου Α.Ε", μέλος του Δ.Σ της αναπτυξιακής εταιρείας "Πελοπόννησος Α.Ε".
Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής αστικής ευθύνης των αιρετών, της επιτροπής πειθαρχικής ευθύνης των αιρετών, της ειδικής επιτροπής του αρθ. 152 Δ.Κ.Κ ( έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ) και της περιφερειακής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ".
Στις εκλογές του 2010 ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον νέο τότε Δήμο Ευρώτα με ποσοστό 50%.

-Στην άλλη μας πλατεία,αυτή που μας ειναι γνωστή και κάναμε μαζί παρέλαση στις 28//1971 χωρίς το Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη(όχι στις δημοτικές πλατείες)αλλά στην κοινοτική μας πλατεία,την μια και μοναδική που έκανα και είπα μια μόνο φορά τον Εθνικό μας Ύμνο,με την γνωστή ποδιά και τις λιγοστή κώμη.

Ζήσαμε απο κοντά την ιστορία του μνημείου(κάποιος πρέπει να θυμάται στο χωριό μας)που ήταν λίγο παράξενη για τα παιδικά μας μάτια...έχει μεγάλη ιστορία κανονικά θα έπρεπε να είναι άλλου και ορατό σε εμάς..αλλά αλλού το θαύμα και αλλού λάλησαν οι τότε τοπικοί παράγοντες(και οι σημερινές αλλαγές τους στην ποδοσφαιρική μας ορολογία)...όσοι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον εν ζωή...έχουν περάσει αρκετά χρόνια,αλλά υπάρχουν και μερικοί που θυμούνται ακόμα...μπορεί να ειναι μόνο ένας...αλλά όπως λέγαν και παλιά ένας...Ίσον Κανένας!.

Είχα την τύχη να γνωρίσω την Γλύπτρια του μνημείου από πολύ κοντά,μαζί φύγαμε στο ίδιο Ταξί για την Αθήνα,άλλα και πριν την Αθήνα τα έζησα όλα απο κοντά χωρίς να το ξέρει η ιδία και σε ένα σημείο γέλασε όταν της το είπα...έγιναν πολλά σκηνικά μέχρι να πάει στην βάση του,που ήταν έτοιμη απο εκεί που την πήγε ¨κάποιος¨ πριν λίγο καιρό...βέβαια το ήθελαν άλλοι στην μια πλευρά της δική μας παλιάς και ονειρικής πλατείας,που σε κάποιον δεν του άρεσε γενικώς και δεν την θεωρούσε καν πλατεία,ήταν τότε και μικρός τι να ξέρει...εκεί έζησαν ολόκληρες γενεές,από εκεί ξεκινούσε και το λεωφορείο του Ευρώτα και πάνω σε αυτή έγιναν πολλά γεγονότα.

Τα εγκαίνια του Άγνωστου Στρατιώτη τα έκαναν με μεγαλοπρέπεια παρουσία τιμητικού αγήματος του ΚΕΕΜ...ήταν και έτερο άγημα άγνωστου πατρός και αυτό παρουσίασε όπλα...γνωστοί ήταν όχι άγνωστοι αυτοί που τα κρατούσαν,ήταν μιας άλλης εποχής,δεν έχει και τόσο σημασία για τον λόγο της παρουσίας τους,ήταν εντός των λογικών πλαισίων που επικρατούσαν και πριν και μετά το τέλος της εποχής τους.

Από τα χρήματα που πήρε η Γλύπτρια...το ένα πόδι απο τα δύο της φωτογραφίας,ξέρω σε ποιον το έδωσε(είπε ευχαριστώ αλλά...μου είπε μην μου πεις άλλη φορά αυτή την λέξη και θα τα πάρεις!) και μάλιστα μας έκανε και το τραπέζι σε ένα γνωστό μέρος για την εποχή εκείνη και πασίγνωστη στάση που κάναμε για φαγητό...λίγο πριν την στάση και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Τάκη και αυτού που πήρε το ως άνω σημαντικό χρηματικό ποσό στα κρυφά για την εποχή εκείνη...ήθελε κάτι παράλογο...να αγοράσει πορτοκάλια μετά τις γνώστες στροφές και στην πρώτη ευθεία..δυστυχώς ξέραμε και οι δυο μας ότι ήταν ξινά τα πορτοκάλια...μαζί με τα περίφημα σουβλάκια φάγαμε και άριστης  ποιότητας καψαλισμένο ψωμί κατά δική της παραγγελίας,όποιος δεν ξέρει που ήταν το μαγαζί αυτό...πίσω από αυτό ήταν οι ραγές του γνωστού τρένου...περίπου στην γωνία στον δρόμο για Ναύπλιο!.

Φίλε Δημήτρη ,ο δεξιός ψάλτης,ήρθε και στην γειτονιά μας προ των εκλογών ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΟΥΣ...ξέρεις εκεί που έπεφτε η μπάλα,στον βούρκο και κάναμε τα κόλπα μας για την συνέχεια(γιατί μας άλλαξαν όλους μας?)...άνευ τσιμέντου(τον έφεραν,σιγά μην ερχόταν απο μόνος του και ήταν στους απόντες...ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.,αλλά Η.Υ και γραφείο ήθελε εντός του δήμου τους,ο έτερος δεν περνούσε...)παλιές καλές εποχές.

Μάλλον,τότε βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση,αλλά τώρα όχι...μπορεί να έχει σπουδάσει και να ξέρει περισσότερα από κάποιον άλλον που δεν θα γράψει ποτέ το βιογραφικό του..πλην όμως δεν μπορεί να βάλει αυτά που έκανε γιατί δεν έχει βιογραφικό...και δεν θα το έκανε με κανέναν τρόπο.

Στο Δ.Σ που μας πέρασε έλεγε όλο παρακαλώ αυτό να μην γίνει άλλη φορά και μένει έκθετος ο δήμος τους και διάφορα αλλά εκτός τόπου και χρόνου...στο τέλος έλεγε ότι λένε οι στρατιώτες κομματικής παράταξης....ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!

ΚΑΚΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ,AΦΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ(είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία...Υπάρχει και σχολιασμός κατά την παλιά δική μας παιδική άποψη και θέση των πραγμάτων...και σε διπλή ανάρτηση προς όλους τους!) ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ...

ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΦΑΟΥΛ(Κεραυνός) ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ το 1994...ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜ/ΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ...ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ?)...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο Γ.Σ!!!.Ο ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ...ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ Ρ.Σ...ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...ΑΣΧΕΤΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!!!
-ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.
-ΤΟ ΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΧΡΗΣΤΗ.
-ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ...ΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΓΡΑΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ....ΕΔΩ...είναι καλός μόνο για κανέναν υπνάκο,όπως έκανε επί 3 χρόνια και κάτι μήνες στο Δ.Σ.Τα ίδια ισχύουν για όλους τους,χωρίς εξαιρέσεις από τον κανόνα,ακόμα και ο δημοκράτης όλων των δήμων της Ευρώπης..

ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΗΖΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ..ελάχιστες φορές έκαναν ότι ήταν στον κόσμο τους,αν τον έβρισκαν με την πρώτη,ούτε τα δικά τους βιογραφικά έπιασαν τόπο,γιατί να είσαι υπό της διαταγές του δεν σου αξίζει,γιατί εσύ στα μάτια του φίλου σου και γείτονα σου,που μαζί έχετε ζήσει πολλά και έχετε κάνει περισσότερα από αυτόν,που ο ίδιος θέλει ακόμα μερικές 10δες ζωές. Αμφιβάλεις ότι το σενάριο αυτών που έχουμε περάσει όλα τα παιδιά της γενειάς μας,δεν έχει την ικανότητα όσα βιογραφικά κι αν έχει να το φανταστεί?.

Μιχάλη μέγα λάθος σου,δεν θέλω να σε μαλώσω για κάτι που το έκανες στραβά...ξέρεις εκεί που καθόσουν στην σούδα με το σκεπάρνι στο χέρι...ήθελες να κάνεις μια δουλίτσα στα γρήγορα και μέσα στην προχειρότητα των παιδικών σου χρόνων,δεν πιστεύω να είχα κάνει λάθος,μετά από λίγο που κατάλαβες το λάθος και έκανες αυτό που έπρεπε και ήσουν άψογος,δεν ησουν μόνος σου...το ίδιο ήθελε να κάνει και κάποιος άλλος...Ν.Τ

Πάνω στο Παλιό σπίτι μας έβγαλα στις 5 μ.μ και πέταξα την μπλούζα μου κάτω στο πάτωμα την ημέρα των εκλογών προ 30 χρόνων,βρισκόμουν σε δύσκολη θέση και κάτω απο στυγνούς εκβιασμούς εκατέρωθεν...πήγα στην κάλπη?.Δεν ήσουν μόνος σου,ήταν ο αδελφός,ο ξάδελφος μου και ένα άλλο παιδί..που το όνομα του αρχίζει απο Δι....ς..

Κάνατε μεγάλη προσπάθεια για την διασκέδαση της όλης ιστορίας που παιζόταν πριν απο μήνες χωρίς να ξέρει κάνεις τίποτα,ούτε θα μάθει ποτέ τι έγινε εκεί στο Κτιράκι και κάτω απο τον ίσκιο της βερικοκιάς της θεία Ζωής...μετά απο την μπουνιά που έδωσα στον τοίχο ανάμεσα στα δυο παράθυρα στο μεγάλο δωμάτιο και έβλεπε την δύση του ήλιου,έφερε μια παγωμάρα στο δωμάτιο...γιατί την πουλάτε και οι δυο σας την γειτονιά σας,που μεγάλωσε τόσα παιδιά,που δεν έμεναν όλα σε αυτήν αλλά έρχονταν στο καταφύγιο τους,άλλωστε ήταν και το μοναδικό εκείνη την μεγάλη εποχή 1985/87.

Πήρε πολλά περισσότερα από σας,ενώ έδωσε ελάχιστα κάποιος άχρηστος για πολλούς απο το χωριό μας. Αυτή ήταν και η δική σας γειτονιά και πολλών άλλων παιδιών,όχι η γειτονιά της εξωστρέφειας και της δημοκρατικής έκφρασης του ηγέτη των δήμων όλης της Ευρώπης,ούτε του κυρίου που ήλθε και απήλθε απο αυτήν χωρίς κανένα αποτέλεσμα!.Κάποτε θα υπήρχε περίπτωση κάποιος να σας πει κάτι τέτοιο,η να ειναι σαν όλους τους άλλους που απλώς περνούσαν?.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΜΥΑΛΟ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ ΔΟΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!

Μιχάλη και Δημήτρη έχετε κάνει λάθος...έμειναν λίγοι σε αυτή την γειτονιά,έχει αδειάσει απο την μεριά που υπάρχει το άλυτο για κάποιους πρόβλημα με βιογραφικά σημειώματα ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΑ...εμείς τα δικά μας τα έχουμε μόνο για τους εαυτούς μας,γιατί είναι ασήμαντα,όμως έχουν τις λύσεις,αυτοί χωρίς πολλά χρηματικά ποσά είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ...δεν πειράζει καλή επιτυχία να έχετε στην εκλογική σας μάχη,αν υπάρχει,γιατί ότι παρέδωσαν και οι δήμαρχοι Έλους...σίγουρα θα μείνει για πολλά χρόνια. Τους έχω διαβάσει όλους ξέρω τι ρόλους παίζουν...

ΜΕΓΆΛΑ ΠΑΙΔΙΆ ΈΧΕΤΕ ΓΊΝΕΙ ΠΛΈΟΝ...Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΩ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΛΛΑ...
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.