Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δiα της βίας ¨διαγραφή¨ αναπτυξιακών έργων με δωδεκαετή (12),και οκταετή (8),καθυστερημένο μνημόνιο?.Ανάπλαση πλατείας Λακωνίας, Δήμου Αθηναίων...η Αθήνα είναι στην Λακωνία και στα 45 έργα της,που βρίσκονται στον αέρα?.Διαγράφουν το κλειστό Γυμναστήριο στο Βλαχιώτη του Δήμου Έλους που υπάρχει και το Κολυμβητηριο που δεν υπάρχει,όλα αυτά τα έργα είναι ανάμεσα στα 9.000,δηλαδή που σταμάτησαν σε όλη την Ελλάδα?.

  1. ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΏΝ ΈΡΓΩΝ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑΕΤΉ(12) ΚΑΙ ΟΚΤΑΕΤΉ(8) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?.ΑΝΆΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ...Η ΑΘΉΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΊΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 45 ΈΡΓΑ ΤΗΣ,ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΈΡΑ?Στον "αέρα" βγήκε η λίστα 8.397 έργων που αποφασίστηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θάνο Μωραϊτη, να απενταχθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστη τη Λακωνία από την οποία διαγράφονται 45 έργα.ΠΗΓΗ:FLYNEWS 
  2. Ε Σ.ΒΛΑΧΙΩΤΗ Δ.ΕΛΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚ. ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤ. Τ.11.AYTΑ ΠΡΌΛΑΒΑΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ(δεν έγινε και δεύτερο κλειστό γυμναστήριο όλα είναι σαφέστατα γράφει Δ. Έλους!!!)...με μελέτη και πρόυπολογισμο προ...του ΕΥΡΏ,μαζί με το κολυμβητήριο θα ήταν ένα ολοκληρωμένο Ολυμπιακό Κέντρο,ή ένα Ε.Α.Κ(πρώην)Δήμου Έλους μέσα από το Ειδικό,Πρόγραμμα,Τοπικής,Αυτοδιοίκησης(Σχέδιο 7 όπως το ονόμασα εν ολίγοις) απο το 1999 με τέλος χρόνου του το 2004,... και μέσα απο το πρόγραμμα χρήματα πολλών δις(δρχ),για αθλητικά έργα και όχι μόνο για τέτοια στην συνέχεια Περιφερειακά.
  3. ΑΥΤΌ ΈΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΊ ΔΗΜΟΣΙΆ...απο τον τότε δήμαρχο και έμειναν άφωνοι οι άλλοι συνομιλητές,αφού δεν είχαν ιδέα,ενώ οι άλλοι συνάδελφοι του έμειναν απλώς στο να ακούσουν,ή δεν έκαναν αυτά που ¨¨έπρεπε¨ είτε δεν είχαν αυτό το ¨¨έπρεπε¨...το δεύτερο δεν έγινε...άλλα το πάλευαν και όταν ήρθαν oi άλλοι στο Δήμο το εγκατέλειψαν ολίγον...(το ενέταξαν στο πρόγραμμα Σ.Δ.Ι.Τ το 2008 εγκρίθηκε και σταμάτησε μετά τις εκλογές του 2009 λόγω αδυναμίας της ΓΓΑ για τα έξοδα εγκρίσεως των μελετών που ήταν δαπανηρές),μάλιστα το κόστος του ανέβηκε κατά το ένα τρίτο του αρχικού,μαζί με το κλειστό Γυμναστήριο του Γυθείου έφτασε και στην βουλή(μελέτησα την υπόθεση και με μια μικρή αναζήτηση στις ετικέτες 15 Μάιου 2011)μετά την-εδώ γελάνε-αναστάτωση(εμείς γιατί?)που μας προκάλεσε η είδηση ότι τα δυο αυτά έργα δεν θα έχουν αίσιο τέλος. Το Γύθειο ένα κλειστό το δικαιούται και θα είχε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες κι άλλες κωμοπόλεις του νομό μας τα υπόλοιπα γράφτηκαν...η σχετική ερώτηση είχε γίνει στην βουλή στον αρμόδιο υπουργό,από τον βουλευτή που είναι στην περιοχή  της υποψήφιας πόλης προς <<κατασκευή>> του κλειστού,η απάντηση ήταν ότι τα έργα σταμάτησαν πριν την σύμβαση και έψαχναν σύμβουλο για να εκτίμηση(εν συντομία)τις μελέτες συνολικά και διότι τα έξοδα ήταν πολλά και τα έσοδα της ΓΓΑ δεν  μπορούσαν να καλύψουν μεγάλα έργα πάνω από τα οικονομικά δεδομένα(κ.τ.λ)σε εκατοντάδες εκατομμύρια ΕΥΡΏ!!!.
  4. Δηλαδή τα κλειστά γυμναστήρια Γυθείου,Μολάων δεν πήραν το Χ της διαγραφής...ΜΕ  άλλου τύπου και αλλουνού προγράμματος έχουν ελπίδες πραγματοποίησης υπό της παρούσες συνθήκες?.Ασφαλώς όχι...(κάποια έργα που γίνονται έχουν κωδικούς γρήγορους)το δεύτερο ξεκίνησε έπεσαν οι βάσεις,αλλά έμειναν εκεί...στην αλλαγή του 2009 και έμεινε μόνο στις βάσεις,κάθε έργο είναι σε ένα γνωστό πρόγραμμα,ή αργότερα σε ένα άλλο άσχετο πρόγραμμα,σύμφωνα με τι φύση του έργου!!!
  5. ΔΗΜΟΣ ΕΛΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ....Η κατασκευή του,ένα έργο όπου το κολυμβητήριο θα ήταν Ολυμπιακών διαστάσεων(50 μέτρα κατά τα λεγόμενα του 2000 δημοσίως και αυτά),την δεύτερη φορά το κόστος του θα ΉΤΑΝ υψηλότερο,ίσως να είχε και μπαλόνι(?),τα λεφτά υπήρχαν τη εποχή εκείνη...απο την Ζάκυνθο μόλις το διάβασαν νόμισαν ότι θα γινόταν στο ομώνυμο χωριό και έπαθαν πλάκα,διότι αυτοί ζητούσαν κάτι ανάλογο και είχαν συλλόγους με αθλητική δράση...όλα αυτά δεν είναι της φαντασία μας έχουν συμβεί....................ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΈΧΟΥΜΕ?.ΜΌΝΟ ΒΑΤΡΑΧΆΚΙΑ.... 
  6. Περιμένω κάτι μέρες άλλα όλα τα site και blog του νομού μας δεν το έχουν πάρει είδηση...ως Ιστοσελίδες δεν διαβάζουν δυστυχώς ότι βγάζουν στον αέρα με μια αντιγραφή έστω και μέσα από ένα υπουργείο ή μια έγκυρη εφημερίδα,οι άλλες Ιστοσελίδες με θέματα που αφορούν την Λακωνία!.Εκτός κι αν διαβάζω ως βλάκας...αυτά πως να τα δω σαν μονάχα βλάκας? 
  7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΓΙΟ-ΤΡΙΝΗΣΑ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΕΑΠ 2003
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ-Ε.Α.Π 2003
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΙ - ΠΑΠΑΣΥΡΟΣ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Ε.Α.Π 2003
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΚΑ Δ.Δ ΚΑΡΒΕΛΑ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Ε.Α.Π 2003
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΥΘΕΙΟΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Ε.Α.Π 2003
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑ - ΜΑΡΑΘΕΑ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Ε.Α.Π 2003
  8. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ ΒΡΥΣΗΣ ΓΚΙΟΤΣΑΛΙ Δ.ΝΙΑΤΩΝ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Ε.Α.Π 2003???.Δηλαδή είναι και θα μείνει δίχως προστασία?Είμαι βλάκας δεν μπορεί...
  9. Οι βελτιώσεις για αγροτικούς δρόμους του 2003 σταμάτησαν(?) μερικά πράγματα προκαλούν γέλια και κλάματα μαζί,τώρα μπορεί να έχουν γίνει ακόμα και Λεωφόροι..πως είδαν τα 45 έργα στο υπουργείο ανάπτυξης που τα διέγραψαν,και αυτοί που τα υιοθέτησαν θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε...
  10. Η  κατασκευή δεξαμενών δεν είναι ένα ρουσφέτι...
  11. Μερικά άλλα είναι μη πιθανόν να διαγράφουν...μπορεί κάποιος να βρει ανάμεσα σε αυτά τα 45 έργα απίθανα πράγματα,που τα θεωρούμε δεδομένα,η μη όλοι μας.
  12. Τα βλέπουμε ή δεν τα βλέπουμε,και πως θα τα διαγράψουν ΌΛΑ ΑΥΤΆ?.Το κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη ΔΕΝ υπάρχει,ίσως να φανταζόμαστε όλοι μας ένα κολυμβητήριο που ΔΕΝ το έχουμε δει ούτε στον ύπνο μας?.
  13. Ασχέτως με το ότι ζητούν απο την Δημοτική Κοινότητα Βλαχιώτη την επανεξέταση για την κατασκευή του,είναι μια ιστορία που με τα σημερινά δεδομένα που αδυνατεί να συμβεί,όπως και 100δες αλλά έργα που θέλουν οι Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια του δήμου Ευρώτα. Και όλοι οι άλλοι δήμοι της χώρας,όλα τα έργα θέλουν να τα εντάξουν,ή τα εντάσσουν σε ένα πρόγραμμα με την ονομασία ΕΣΠΑ άνευ χρημάτων!.(απλό είναι το θέμα κάποια απο τα χρήματα και προγράμματα,ή δεν είχαν τις ανάλογες μελέτες οι δήμοι και δεν έγιναν τα έργα κι αλλά επειδή οι ανάδοχοι των έργων δεν πήραν τα χρήματα τους,για άλλους λόγους δεν τα απορρόφησαν απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έμειναν κατά ένα μεγάλο ποσοστό ημιτελή και δεν ειναι αλλά έργα σε αθλητικό επίπεδο στο πρόγραμμα ΕΠΤΑ).
  14. Είναι δυνατόν ένας δήμος να κάνει μια μελέτη επί 9 χρόνια και πάνω...ένας άλλος να πάρει μια επιχορήγηση σε μια μελλοντική περίοδο να ειναι αυτός ένας λόγος διαγραφής. Και όχι π.χ του 2000,η 2003 και να μην κάνει κάποιο έργο?.
  15. Απορίες εκφράζουμε,δεν κάνουμε τον έξυπνο σε κανέναν δεν θίξαμε πρόσωπα,μόνο καταστάσεις...άλλο αν γνωρίζουμε τι έγινε.