Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Καθαρίζουμε τη Κυάνη Ακτή Έλους(ολικά) χωρίς εκστρατεία με Ρ.Σ ,Συλλόγους,Χορηγούς?.Με ελαφρά ταξιαρχία πεζικού το προεδρείο του Δήμου Ευρώτα και το Δ.Σ,Τ.Σ...μετά τη 41η,42η,43η συνεδρίαση!!.Μια Κυριακή,Δευτέρα κ.ο.κ. Ώρα?.Πρωινή Ιουνίου...τέλη Ιουλίου?.Πάνε άλλοι!.Φωτογραφίες αυστηρώς δια ιδιωτική χρήση.Το πρόγραμμα.

Τόπος συναντήσεως γενικώς η παραλία Κυανής Ακτής Έλους ασύντακτοι

Σύνεργα από το σπίτι του καθενός και για σακούλες κοινές η μη ότι βρεθεί.Ένας περίπατος μιας απόστασης κάπου 1.500 μέτρων δεν θα ήταν κόπος παραλιακά η μη για αρκετούς θα ήταν μια χρήσιμη εμπειρία,!!!(για άπειρους αυτό διότι υπάρχουν και τέτοιοι
Ο μηχανοκίνητος στόλος του Δήμου δεν χρειάζεται,προαιρετικά μπορεί να είναι απών από αυτό το ασυντόνιστο(κάλεσμα)και εντελώς άδολο έργο...χρήσιμος θα ήταν κυρίως στον πίσω δρόμο και όχι στην παραλία
Δεν δίνει κάνεις εντολές σε κανέναν,απλώς ένα μικρο περπάτημα και όπου αυτό είναι δυνατόν η συλλογή σκουπιδιών,αρκεί να πάνε ακόμα και σε κάδους μετά από διαλογή στο σπίτι,για όποιον αυτό είναι αδύνατο δεν εξαναγκάζουμε κανέναν σε τίποτα υποχρεωτικό,μπορούν να τα αφήσουν στην θέση του κάμπινγκ κάποιος θα βρεθεί σε εύλογο χρόνο να κάνει την περισυλλογή τους. 
Σε περίπτωση δυσκολίας,απλώς καλούμε και άλλες δυνάμεις όπου μπορούν συντονισμένα(μοναδική εξαίρεση για όσους γνωρίζουν)

  • και από κοινού να συνδράμουν προς θετική έκβαση της προσπάθειας,όπου δεν είναι δυνατό αυτό σημαδεύουμε τον χώρο και στο άμεσο μέλλον κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες. 
  • ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ:Δεν έχουμε στόχο την συλλογή πραγμάτων φυσικά προς το περιβάλλον,ξύλα,καλάμια,κομμάτια 
  • δέντρων,δεν πειράζουμε τίποτα από την χλωρίδα με άστοχες παρεμβάσεις εκεί όπου κάνει έντονη την παρουσία της,αντιθέτως θέλει ενίσχυση,γενική παράκληση όπου απουσιάζει να γίνει δεντροφύτευση και ο χώρος είναι σαφώς μεγάλος και την μη απόρριψη σκουπιδιών σε γνωστά σημεία,για την έξοδο των χελωνών αυτή την περίοδο και προς το παρόν έχουν χώρο(μια θερμή παράκληση να τις αφήσουμε ήσυχες),άλλωστε τους αφήσαμε λίγο χώρο για να γεννούν τα αβγά τους. 
  • Εδώ 4 χρόνια και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έμειναν και απροστάτευτες από τον σύλλογο(προστασία τους),όπου εντόπιζε τις φωλιές και έκανε την ανάλογη καταγραφή και τους πρόσφερε την γνώστη σε όλους φροντίδα. 
  • Οργάνωση???.Ποια οργάνωση αυτό είναι ανέκδοτο...μπορεί να το δεις και
  • πάλι...κάπου άλλου...Βρήκα ονομασία οι άδειες σακούλες που θελουν να γεμίσουν...που το είδα???.
  • Δεν  είναι πλάκα οποίος θέλει μπορεί να το κάν
  • ει και άλλη μέρα,αν στον αποστραγγιστικό χάνδακα και μπροστά στο χωράφι του υπάρχουν μπουκάλια και άλλα υλικά,η επιλογή ανήκει στον ίδιον οι σε άλλους,η εν πάσι περίπτωση αν κάποιος άλλος το θελήσει και στην αντίπερα όχθη του,φυσικά με την συμμετοχή του Δ.Σ Δημ. Ευρώτα μάλλον o έχων το χωράφι δεν θα χρειαστεί να προβεί σε καμία ενέργεια,μόνο αν το Δ.Σ Δήμου Ευρώτα από συμπτώσεις αμελήσει τα καθήκοντα του.
  • Ασύντακτο κείμενο που άφορα μόνο το προεδρείο του Δ.Σ και τους δημοτικούς σύμβουλους για το καλό παράδειγμα από την πρώτη εκστρατεία,αυτή όπως αναφέρουμε και στον τίτλο είναι μια ελαφρά ταξιαρχία για ξεχασμένα απορρίμματα σε ακίνητη στάση από τότε,για τους απλούς πολίτες η επιλογή είναι δική τους.
  • Γραμματεία δεν έχω όποτε συγνώμη αν δεν είναι κατανοητά προς εσάς...πρακτικά μπορώ να κρατήσω ακόμα και αν λείπω εκεί θα είναι η Κυανή Ακτή Έλους.Μετά πάμε και άλλου αν δεν υπάρχει αντιρρησία εκτός αν μας προλάβουν άλλοι...